Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiadó Horgászház

 

Kiemelt horgászati lehetőség a Tatabányai Jószerencsét HE. Erőműi horgásztaván:
A Tatabányai Bánhidai Erőmű horgásztaván kiadó a az erőműi kifolyó mellett lévő pihenő és horgászház.
Ideális horgászhely minden horgászni, pihenni vágyó sporttársnak, családoknak, néhány fős horgász társaságoknak. A tó 80 éves múltra tekint vissza,  azóta leeresztve nem volt. Számos kapitális harcsa, ponty, és amur lakhelye. A horgászhely  maximum 5 horgász ( 10 bot ) részére biztosít kényelmes horgászati lehetőséget.
Megközelítés a tatabányai Bánhidai II erőmű főportáján keresztül, előzetes időpont egyeztetés alapján.
Az erőműi tó kíméleti területének partján elhelyezkedő egyetlen horgászhely, melyről a hűtő tavon lévő T gáttal övezett régi „szóró hűtők” előtti terület meghorgászható, mely a horgásztó egyetlen mesterséges akadókkal tarkított része. A part menti háborítatlan sekély 60 cm-es  vizek mellett,  itt találhat a tó legmélyebb része is. A vízmélység gátrendszer előtt a 3,5 méter. A szóróhűtők előtt focipálya nagyságú 80-120cm-es  homokpad található melyet régen a cirkuláló hűtővíz alakított ki. Szélein törésekkel tarkított.  Az erőmű 2004-es leállása óta nem üzemelő víznyomó   cső előtt ennél mélyebb 4,8  m-es gödör is találhatóak a tómederben. A vízbe lévő szóró hűtők és a mederben lévő mély gödrök, törések, homokpadok és az itt lévő kagylótelepek a halaknak kiemelkedő táplálkozási és búvóhelyet biztosítanak. A horgászhelytől a szóró hűtő kb.: 120-150 métere helyezkedik el , addig a vízterület akadó mentes.
A horgászhely adottságai: 
                                   -50 m2-es füvesített sík horgászhely melyen sátor is felállítható.
                                    -A horgászhelyen 12 férőhelyes sörpadokkal asztalokkal berendezett eső - nap és                    _                                   és szélfogóval védett beülő található.  
                                  - Bográcsozási grillezési lehetőség.
 A területhez tartozik egy 40 m2-es közvetlenül a vízparton lévő tégla horgászház, melyben megtalálható egy pihenő helység ágyakkal felszerelve 6 fő részére. Konyha, hűtőszekrénnyel, tűzhellyel, mosogatóval, WC-vel, zuhanyzóval. A helységben ivóvíz vételezési lehetőség nincs!
A ház ősszel és kora tavasszal is használható elektromos áram, villanyfűtés van.
A horgászat a tóban elhelyezett  világító bójától a szóró hűtők felé engedélyezett, a parti horgászok irányába a horgászat tilos!
A horgászhely mellett lévő Bánhidai Erőmű területére a horgászhely megközelítésén kívül  belépni, ott tartózkodni Szigorúan TILOS! A tóban Fürödni Szigorúan TILOS! Csónak használata nem engedélyezett a területen! Távirányítású etetőhajó használata etetőanyag bejuttatására, illetve külön díj megfizetése ellenében a tavon egyedülálló módon szerelés behúzására is használható!
A etikátlan magatartás,  egyesület horgászrendjének megszegése, parti horgászok nyugalmának megzavarása,  illetve a fenti szabályok be nem tartása, a területről történő végleges kizárást vonja maga után!
A horgászház bérleti díja 10.000,- Ft/nap az egyesület saját tagjainak, 15.000,- Ft/nap vendéghorgászoknak.   A horgászházból elvihető napi nemeshal darabszám 2 db/fő, ez az Egyesületi tagokra is vonatkozik.
Például: ha a ház bérlet időtartama péntek 15 órától szombat 15 óráig szól, akkor ez idő alatt 2 db nemeshal írható be és vihető el a csónakházból!
  A horgász helyet csak horgászvizsgával és érvényes állami horgászjeggyel rendelkező horgász bérelheti ki! Napijegy váltható a honlapon megtalálható feltételekkel, melyeket a napijegy információ menüpont tartalmaz.
Igény esetén etetőhajó használata, szerelék bevontatása 2.000,- ft/nap.I
A horgászhely lefoglalása telefonon történő előzetes időpont egyeztetés alapján történik az alábbi telefonszámon:    
                                        
                                  Hajnal Kálmán 
telefon:  06/20-338-0034, 06/20-928-1440
 

                                                                  

            A horgászhelyről készült fényképek a képgaléria menüpont „Horgászház” címke alatt láthatják, a "Csónakház legszebb halai" cimszó alatt pedig megtekinthetik az itt kifogott legszebb halak néhány példányát.  "Kedvenc linkek" menüpont alatt a horgászhelyről készült "mozgatható virtuális körkép" illetve egy VIDEÓ tekinthető meg!
Minden horgásztársnak kellemes időtöltés és jó szórakozást kívánunk!
                                                                             Hajnal Kálmán
                                                                                       elnök