Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyűjtés!

Tisztelt Horgásztársak!

2018.08.13-i Vezetőségi ülésen döntés született a jövő évi fejlesztésekről, beszerzésekről, azok anyagi fedezetéről.
Ennek egyik nagyon fontos fejlesztése, amit a leghamarabb meg kell oldani a tó oxigén ellátottsága, hogy a nagyon sok pénzért beszerzett és a Farkas tavakban nevelt halaink ebben az extrém nyári hónapokban is élve átvészeljék a meleg időjárást és a meleg vizet.
Jelenleg 6 darab vízforgató berendezéssel rendelkezik egyesületünk, ebből egy darab meghibásodott, nem tudtuk üzembe helyezni, egy darab pedig közel egy hét üzemeltetés után mondta fel a szolgálatot. Egyes ajánlások szerint hektáronként kellene egy darab vízforgatót üzemeltetni, a mi tavunk 40 hektár. Szeretnénk, ha legalább 10 darab működőképes vízforgató berendezést tudnánk hőségriadó esetén azonnal üzembehelyezni és a két meghibásodott készüléket megjavítva tartalékként rendelkezésre állna.
Tudjuk, hogy a készülékek üzemeltetése jelentős zajjal jár, és ahova telepítésre kerülnek, zavarják a horgászatot, az is lehet, hogy lehetetlenné teszik, ezért a Vezetőség az alábbi megoldást készíti elő a jövő évi horgász évad zökkenőmentes indítására.
- szeretnénk 4 darab új vízforgató berendezést vásárolni. Ezek a berendezések teljesítménytől függően 30-50 méteres, azaz legjobb esetben 100 méteres területet képes ellátni és ez kb. 1 hektárnyi területnek a lefedésére elég, gépenként kb. 250 m3/h a forgatási képességgel.
- a vízforgató berendezések bekötésére a középső gáton egy 10 db készülék folyamatos üzemeltetésére méretezett földkábel kerülne kihúzásra, legalább 10 vízmentes leállással,
- szükséges egy villamos leágazás a parton, mérőórával,
- később tovább gondolva, a horgászhelyeket (behúzás helyét) különböző fényekkel ki lehetne világítani.
Ezeket a munkálatokat minél előbb indítani kellene (fogyasztásmérő állás igénylése, kiépítése, anyagbeszerzés, stb.), a kábel telepítését a téli fagyok idejére kellene tenni, mert a befagyott tó jege megkönnyítené a munkát. 
Mivel anyagi lehetőségeink korlátozottak, nagyobb összeg csak a jövő évi területi jegyek kiváltása esetén áll rendelkezésre, Hajnal Kálmán Egyesületünk Elnökének indítványára GYŰJTÉST Indítunk és kérjük az Egyesület tagjainak és minden szimpatizáns támogatását, aki szívügyüknek tekinti a tó vízminőségének megőrzését és a nagy gonddal nevelt halak életben tartását.
Amennyiben úgy döntenek, hogy adományként készpénzzel támogatják e fejlesztés minél előbbi megvalósítását, azt megtehetik Markovics András (06 30/ 687-2356) egyesületi tagunknál. Természetesen ez nem kötelező, mindenkinek saját döntésére bízzuk. A támogatott összegről nyugtát ad az Egyesület, havonta beszámolunk az összeg alakulásáról, a támogatók nevét nyilvánosságra hozzuk (kivétel, ha valaki kéri ennek titokban tartását), az adományozott pénzösszegről legkésőbb a következő évi közgyűlésen elszámolunk.
Jelenleg, már több mint húszan jelezték, hogy támogatják ezt a kérésünket. (Hidegkuti Róbert 50 000, Hajnal Kálmán 20 000 Ft, Varga Péter 10 000 Ft, Bothné Aranka 10 000 Ft, Markovics András 10 000 Ft, az eddigi felajánlók, akik összeget is mondtak.
Jelezte támogatási szándékát: Bukovszky János, Kulcsár Sándor, és a névsor bővül …)
Kérjük, hogy a fenti felhívásunkat minél többen osszák meg, terjesszék, mondják egymásnak a vízparton, minél többen tudjanak róla. Az ellenőreink is terjeszteni fogják ezt a felhívást, de kérjük, hogy az adomány összegét csak a megjelölt személy részére fizessék be.
2018.08.16-tól az adományokat fogadjuk! 
Köszönjük! Vezetőség